VIL DU VÆRE MED Å LAGE SNØ PÅ RINGKOLLEN TIL VINTEREN?

Postet av Ringkollen Skiklubb den 17. Sep 2020

Etter 3 års iherdig jobbing med snøproduksjon på Ringkollen starter gravemaskinene opp en av de nærmeste dagene, og om alt går bra kan det produseres snø i november. Eier og drifter av anlegget er Skiforeningen, men for å klare å produsere effektivt er man avhengig av hjelp fra de lokale idrettslagene. Holeværingen, Haugsbygd og Ringkollen skiklubb har alle bekreftet at de ønsker å lage snø. I tillegg vil Hønefoss skiskytterklubb og Ådal IL bidra så langt man har kapasitet, og dugnadsgjengen på Ringkollen stiller som vanlig opp med stor entusiasme.

Snøproduksjon styres i stor grad av været, men med riktige forhold trenger man 4-5 døgn for å lage nok snø til de planlagte 2,5 km. Hvor mange produksjonsbolker det blir i løpet av en vinter vet vi ikke, men avhengig av været kan man anslå 1-3. Ligger forholdene til rette kjøres anlegget 24/7, der Skiforeningen har ansvaret 07-17, og klubbene tar kveld, natt og helger.

Vaktperioder: 17-23 og 23-07 på ukedager. 4 vakter lørdag og søndag.

  • 2 personer per vakt
  • Bakvakter med mer opplæring som ringes til ved behov
  • Med mindre du selv ønsker vil det bli maks 1 vakt per produksjonsperiode. Vaktlister vil bli distribuert i god tid. Man vil vite når man potensielt skal ha vakt, men siden været bestemmer produksjon vil man også kunne oppleve at man ikke er satt opp når det produseres

Oppgaver/ansvar

Anlegget er moderne og har stor grad av automatisering, men krever at noen er tilstede. Oppgavene til ordinære vakter vil være:

  • Oppsyn med utstyr og værforhold
  • Eventuelt stoppe produksjon og kontakte bakvakter ved behov
  • Være med på å sikre/holde oppsyn området der det produseres

Det er detaljerte beskrivelser for oppgavene, og man vil få nødvendig opplæring. For vaktene trengs det begrenset teknisk innsikt og kjennskap til utstyret. Man kommer langt med et brennende ønske om snø!

Det vil bli arrangert møter med mer informasjon til alle som melder sin interesse, men for å starte planlegging og sette opp vaktlister vil vi gjerne få oversikt over hvem som kan stille som vakter fra Ringkollen skiklubb. Vi ønsker også å lodde stemningen for å få mer opplæring og være superbruker/bakvakt. Helst bør du da bo innenfor 15-20 minutters kjøring.

Om du har lyst til å bidra – enten som vakt eller superbruker/bakvakt – gi tilbakemelding til Lars Erik Stangstuen, lstangst@hotmail.com, Tlf 90527512. Lurer du på noe, ikke nøl med å ta kontakt med enten Lars Erik eller Kjetil Gjerdalen.

VI VIL HELST HØRE FRA DEG INNEN MANDAG 28. SEPTEMBER
Invitasjon til Ringkollrennet - KM klasisk Lørdag 7. mars 2020

Postet av Ringkollen Skiklubb den 14. Feb 2020

Ringkollen Skiklubb og Haugsbygd IF Ski inviterer til

Ringkollrennet - KM klassisk

Lørdag 7. mars 2020 på Ringkollen Skiarena

Innlagt Kretsmesterskap Klassisk for Buskerud Skikrets

for klassene 13 år til senior.


Innbydelse Ringkollrennet 2020 vs3.pdf
Løpere i Ringkollen Skiklubb

Postet av Ringkollen Skiklubb den 14. Nov 2019

- Stiller opp på forespørsel så langt det lar seg gjøre

- Bruker treningstøy, luer og panneband i trening og konkurranse 

- Har lue på når avisen tar bilde

- Er aktiv i sosiale medier med klubbtøy

- Framsnakker de som støtter Ringkollen Skiklubb 
Forventninger til løpere i Ringkollen Skiklubb

Postet av Ringkollen Skiklubb den 14. Nov 2019

- Still opp på forespørsel så langt det lar seg gjøre 

- Bruk treningstøy, luer og panneband i trening og konkurranse 

- Lue på når avisen tar bilde 

- Vær aktiv i sosiale medier - med tøy på

- Hashtak

- Framsnakk de som støtter oss 

- Bruk sponsorene 

- Unngå å profilere sponsorenes konkurrenter 


Kunstsnøanlegg på Ringkollen - Høringsuttalelse til budsjettforslag 2020

Postet av Ringkollen Skiklubb den 14. Nov 2019
KUNSTSNØANLEGG PÅ RINGKOLLEN –
HØRINGSUTTALELSE FRA RINGKOLLEN SKIKLUBB
BUDSJETTFORSLAG 2020


Ringkollen Skiklubb ser svært positivt på den sterke tilstrømningen til skitreninger i de lokale idrettslagene. Det lover godt for framtiden, også for skiklubben som samler distriktets utøvere fra junior-nivå og oppover. Den sterke oppslutningen gir håp om at distriktet fortsatt kan få fram skiløpere som hevder seg både nasjonalt og internasjonalt.
Ringkollen er innfallsporten til hele Marka, der det er fantastiske muligheter for skisport og andre aktiviteter gjennom hele året. Men slik vintrene har utviklet seg blir distriktet avhengig av et kunstsnøanlegg på Ringkollen som forenkler logistikken og forlenger sesongen for unge utøver som satser på skisporten. Nåløyet inn til skilandslaget er trangt i Norge, og utøvere som vil opp og fram må ut på ski flere ganger ukentlig fra begynnelsen av november.
Nærmeste aktuelle kunstsnøanlegg ligger på Lygna, som er nesten en times kjøreavstand fra Ringerike. Det blir både kostbart og krevende å reise dit for utøvere som skal følge med på skolen, og samtidig sikre tilstrekkelig overskudd til å legge ned et høyt antall treningstimer hver uke. Et kunstsnøanlegg vil i sterk grad legge til rette for at distriktets unge utøvere kan satse på skisporten.
Et tilsvarende anlegg på Ringkollen vil legge til rette for at de yngste utøverne kommer på ski tidlig i sesongen, og blir godt forberedt til konkurransene starter. Skiteknikk er ferskvare, og gir skiglede. Skal de yngste utvikle seg til aktive skiløpere er det nødvendig at de kommer på ski regelmessig gjennom en lang sesong. Det har i liten grad vært mulig de siste sesongene der det ikke har vært stabile snøforhold før langt ut i januar.
Skisporten er viktig for folkehelsen, og uløselig knyttet til vår norske kultur. Et kunstsnøanlegg på Ringkollen vil komme alle som er glade i gå på ski til gode, alt fra alle som skal lære seg å gå på ski til mosjonister, Markatravere og aktive utøvere. Anlegget vil også forlenge sesongen i skileiken der de yngste kan boltre seg utendørs. Dette er svært viktig fordi bruk av nettbrett og dataspill bidrar til at mange barn og unge holder seg mye innendørs.
Det kommer kunstsnøanlegg stadig flere steder i landet. Erfaringene derfra viser klart at det er langt flere enn aktive utøvere som benytter seg av slike anlegg. Ringkollen Skiklubb mener derfor at et kunstsnøanlegg på Ringkollen vil komme hele lokalsamfunnet til gode.
Hønefoss 13. november 2019
Styret i Ringkollen Skiklubb
v/Kjetil Gjerdalen, styrets leder
kjetil.gjerdalen@hotmail.com