Kunstsnøanlegg på Ringkollen - Høringsuttalelse til budsjettforslag 2020

Postet av Ringkollen Skiklubb den 14. Nov 2019
KUNSTSNØANLEGG PÅ RINGKOLLEN –
HØRINGSUTTALELSE FRA RINGKOLLEN SKIKLUBB
BUDSJETTFORSLAG 2020


Ringkollen Skiklubb ser svært positivt på den sterke tilstrømningen til skitreninger i de lokale idrettslagene. Det lover godt for framtiden, også for skiklubben som samler distriktets utøvere fra junior-nivå og oppover. Den sterke oppslutningen gir håp om at distriktet fortsatt kan få fram skiløpere som hevder seg både nasjonalt og internasjonalt.
Ringkollen er innfallsporten til hele Marka, der det er fantastiske muligheter for skisport og andre aktiviteter gjennom hele året. Men slik vintrene har utviklet seg blir distriktet avhengig av et kunstsnøanlegg på Ringkollen som forenkler logistikken og forlenger sesongen for unge utøver som satser på skisporten. Nåløyet inn til skilandslaget er trangt i Norge, og utøvere som vil opp og fram må ut på ski flere ganger ukentlig fra begynnelsen av november.
Nærmeste aktuelle kunstsnøanlegg ligger på Lygna, som er nesten en times kjøreavstand fra Ringerike. Det blir både kostbart og krevende å reise dit for utøvere som skal følge med på skolen, og samtidig sikre tilstrekkelig overskudd til å legge ned et høyt antall treningstimer hver uke. Et kunstsnøanlegg vil i sterk grad legge til rette for at distriktets unge utøvere kan satse på skisporten.
Et tilsvarende anlegg på Ringkollen vil legge til rette for at de yngste utøverne kommer på ski tidlig i sesongen, og blir godt forberedt til konkurransene starter. Skiteknikk er ferskvare, og gir skiglede. Skal de yngste utvikle seg til aktive skiløpere er det nødvendig at de kommer på ski regelmessig gjennom en lang sesong. Det har i liten grad vært mulig de siste sesongene der det ikke har vært stabile snøforhold før langt ut i januar.
Skisporten er viktig for folkehelsen, og uløselig knyttet til vår norske kultur. Et kunstsnøanlegg på Ringkollen vil komme alle som er glade i gå på ski til gode, alt fra alle som skal lære seg å gå på ski til mosjonister, Markatravere og aktive utøvere. Anlegget vil også forlenge sesongen i skileiken der de yngste kan boltre seg utendørs. Dette er svært viktig fordi bruk av nettbrett og dataspill bidrar til at mange barn og unge holder seg mye innendørs.
Det kommer kunstsnøanlegg stadig flere steder i landet. Erfaringene derfra viser klart at det er langt flere enn aktive utøvere som benytter seg av slike anlegg. Ringkollen Skiklubb mener derfor at et kunstsnøanlegg på Ringkollen vil komme hele lokalsamfunnet til gode.
Hønefoss 13. november 2019
Styret i Ringkollen Skiklubb
v/Kjetil Gjerdalen, styrets leder
kjetil.gjerdalen@hotmail.com


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.